Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty
Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty. Pomazánky se obvykle připravují jako studené pohoštění na jednohubky, chlebíčky nebo na svačinu do školy či zaměstnání. Kombinují se různé druhy potravin a koření a dochucují se rozličnými pochutinami. Udělat pomazánku není nic složitého, stačí jen nápad. V dnešním článku naleznete několik takových tipů na pomazánky se šunkou.
Co je potřeba
- šunka
- vejce uvařená natvrdo
- máslo, tvaroh, tavený sýr, žervé
- pažitka, petržel, cibulová nať
- sůl
- mletý pepř
- majolka, hořčice
- cibule, křen
Na přípravu všech pomazánek vybírejte šunku s vyšším podílem masa. Šunku si nechte v obchodě nakrájet na plátky a pak ji nožem rozkrájejte nadrobno, stejně tak natvrdo uvařená vejce. Máslo, žervé, tavený sýr nebo tvaroh utřete se solí, pepřem a majolkou, křenem nebo hořčicí. Pak zamíchejte kousky šunky, vajec, strouhaného sýra a posekaných bylinek. Pokud chcete pomazánky opravdu jemné, všechny ingredience umixujte. Pomazánky podávejte s pečivem.
Pomazánka z míchaných vajec a šunky
4 vejce, 2 lžíce smetany, 50 g šunky, 30 g másla, malá cibule, sůl, pepř, sladkokyselá okurka, pažitka
Vejce rozšlehejte se smetanou a solí. Na rozpuštěném másle je nechte ztuhnout. Do ještě teplých vajec vmíchejte drobně krájenou šunku, cibuli, pažitku a okurku. Podávejte teplé.
Diskuze k článku