Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty
Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty. Pomazánky se obvykle připravují jako studené pohoštění na jednohubky, chlebíčky nebo na svačinu do školy či zaměstnání. Kombinují se různé druhy potravin a koření a dochucují se rozličnými pochutinami. Udělat pomazánku není nic složitého, stačí jen nápad. V dnešním článku naleznete několik takových tipů na pomazánky se šunkou.
Co je potřeba
- šunka
- vejce uvařená natvrdo
- máslo, tvaroh, tavený sýr, žervé
- pažitka, petržel, cibulová nať
- sůl
- mletý pepř
- majolka, hořčice
- cibule, křen
Krok 1
Na přípravu všech pomazánek vybírejte šunku s vyšším podílem masa. Šunku si nechte v obchodě nakrájet na plátky a pak ji nožem rozkrájejte nadrobno, stejně tak natvrdo uvařená vejce. Máslo, žervé, tavený sýr nebo tvaroh utřete se solí, pepřem a majolkou, křenem nebo hořčicí. Pak zamíchejte kousky šunky, vajec, strouhaného sýra a posekaných bylinek. Pokud chcete pomazánky opravdu jemné, všechny ingredience umixujte. Pomazánky podávejte s pečivem.
Krok 2
Tvarohová s vejci a šunkou
250 g měkkého tvarohu, 100 g másla, 2 - 3 vejce natvrdo, 50 g šunky, 2 lžíce majolky, sůl, pepř, pažitka
Pomazánku našlehejte a případně upravte konzistenci podle potřeby přidáním majolky.
Krok 3
Pomazánka z taveného sýra se šunkou
150 g taveného smetanového sýra, 100 g másla, 100 g šunky, sůl, pepř, pažitka, kousek jemně sekané cibule
Pomazánku podle potřeby upravte přidáním mléka nebo smetany.
Krok 4
Pomazánka ze šunky, vajec a naťové cibulky
100 g majolky, 3 vejce natvrdo, 3 naťové cibulky, 50 g šunky, sůl, citronová šťáva
Šunku a vejce nakrájejte na kostičky a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
Krok 5
Šunková pěna
250 g šunky, 100 g másla, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, petrželová nať
Šunku umixujte, přidejte k utřenému máslu, zřeďte smetanou a dochuťte.
Krok 6
Pomazánka z míchaných vajec a šunky
4 vejce, 2 lžíce smetany, 50 g šunky, 30 g másla, malá cibule, sůl, pepř, sladkokyselá okurka, pažitka
Vejce rozšlehejte se smetanou a solí. Na rozpuštěném másle je nechte ztuhnout. Do ještě teplých vajec vmíchejte drobně krájenou šunku, cibuli, pažitku a okurku. Podávejte teplé.