Jak udělat pikantní pomazánku z vepřových škvarků | recept
24. Únor 2022
Jak udělat pikantní pomazánku z vepřových škvarků | recept. Škvarková pomazánka je dobrý způsob, jak zužitkovat větší množství škvarků, které zbyly po vyškvaření sádla. Pomazánka se dá zavařit do skleniček nebo i po menších částech zmrazit. Je výborná namazaná na chlebu či topinkách.
Co je potřeba
- 1kg škvarků
- 700 ml sterilovaného leča bez uzeniny
- 1 větší cibule
- 1 palice česneku
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 100 g plnotučné hořčice
- 6 lžiček vegety
- sůl
- mletý pepř
3
Do směsi vmíchejte plnotučnou hořčici, vegetu, pepř a sůl podle chuti. Pomazánku naplňte do malých skleniček a sterilujte při 80 °C 30 minut.
Tipy
Jednodušší verzi pomazánky získáte umletím a promícháním 250 g škvarků, 2 vajec natvrdo, kousku cibule, hořčice a soli podle chuti.
Související články
Další zajímavé články
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého mno…
Jak udělat škvarkovou pomazánku s tvarůžky | recept
Jak udělat škvarkovou pomazánku s tvarůžky | recept. Jedinečná pomazánka, ve které je jedna česká specialita vedle druhé. Dokřupava vysmažené škvarky…
Jak udělat pomazánku z čočky a červené řepy | nejlepší recept
Impozantní spojení nasládlé červené řepy s delikátní černou čočkou propůjčí této luštěninové pomazánce šťavnatost a nepřekonatelnou chuť. Zvláště…
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…
Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept
Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept. S rostoucí oblibou sójových alternativ určitě oceníte i tuto jednoduchou a ry…
Diskuze k článku