Jak udělat pikantní pomazánku z vepřových škvarků | recept
Jak udělat pikantní pomazánku z vepřových škvarků | recept. Škvarková pomazánka je dobrý způsob, jak zužitkovat větší množství škvarků, které zbyly po vyškvaření sádla. Pomazánka se dá zavařit do skleniček nebo i po menších částech zmrazit. Je výborná namazaná na chlebu či topinkách.
Co je potřeba
- 1kg škvarků
- 700 ml sterilovaného leča bez uzeniny
- 1 větší cibule
- 1 palice česneku
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 100 g plnotučné hořčice
- 6 lžiček vegety
- sůl
- mletý pepř
Krok 1
Velkou sklenici leča nasekejte nožem na drobné kousky. Škvarky, česnek a cibuli umelte na masovém strojku. Máte-li rádi pikantnější pomazánky, přidejte rozemletou feferonku.
Krok 2
Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a studené nakrájejte na kousky nebo je rozstrouhejte na nudličky. Vejce, lečo, cibuli, česnek a umleté škvarky v misce promíchejte.
Krok 3
Do směsi vmíchejte plnotučnou hořčici, vegetu, pepř a sůl podle chuti. Pomazánku naplňte do malých skleniček a sterilujte při 80 °C 30 minut.
Jednodušší verzi pomazánky získáte umletím a promícháním 250 g škvarků, 2 vajec natvrdo, kousku cibule, hořčice a soli podle chuti.