Jak připravit zeleninové pomazánky | snadné rychlé recepty. Dnes vám nabízíme snadné a rychlé pomazánky s čerstvou zeleninou. Pomazánky využijete k lehké odpolední svačině. Nejlépe chutnají s čerstvým pečivem.
Co je potřeba
Potřebné ingredience jsou uvedeny v jednotlivých krocích
1
Celerová
Větší celerovou bulvu uvařte doměkka. Studenou nastrouhejte na hrubší nudličky a promíchejte se 150 g šunky nebo šunkového salámu. Šunku můžete nastrouhat na stejné nudličky jako celer, případně nakrájet na drobné kostičky. Přidejte 5 nastrouhaných malých sladkokyselých okurek, 100 g tatarské omáčky, mletý pepř a sůl podle chuti a vše důkladně promíchejte. Dochuťte šťávou z citronu. Pomazánku natírejte na veku a posypte pažitkou nebo petrželovou natí.
2
Pórková
300 g Lučiny (3 kostky) promíchejte se 150 g na kostičky nakrájeného měkkého salámu nebo šunky. Přidejte 100g tatarské omáčky, na tenká půlkolečka nakrájený pórek i s částí zelené natě a promíchejte. Okořeňte mletým pepřem a dochuťte solí. Hodí se tmavé i bílé pečivo.
3
Celerová se sýrem
Středně velký celer a jednu větší mrkev nastrouhejte na jemné nudličky. Ihned zakápněte citronovou šťávou a promíchejte, aby celer neztratil barvu a zůstal bílý. Přidejte 200 g hrubě strouhaného tvrdého sýra a 100 g majolky. Dosolte, nechte v chladu chvilku rozležet a podávejte.
4
Ředkvičková
Pomazánku můžete připravit z kulatých červených ředkviček i velké bílé ředkve. Ředkvičku, asi 300 g, nastrouhejte na nudličky a promíchejte se 100 g žervé nebo jiným sýrem podobného typu a 100 g másla. Mažte na pečivo a dozdobte podle fantazie.
5
Křenová
Uvařte 3 vejce natvrdo a studená protlačte kolečkem na krájení brambor. Přidejte 200 g Lučiny, malou cibuli nakrájenou na kostičky a 100 g majolky. Nakonec promíchejte s několika lžičkami velmi jemně strouhaného křenua dosolte podle chuti. Ozdobte sekanou pažitkou.
Varování
Celer je silný alergen, proto si předtím, než pomazánku nabídnete, zjistěte, zda dotyčný netrpí alergií na tuto zeleninu.
Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty. Křen je vytrvalá mrazuvzdorná rostlina s chutnými dužinatými kořeny, které mají nejvyšší kval…
Jak udělat salát z bílé ředkve, kuřecího masa a vajec | recept. Hodně neobvyklý a zajímavý salát nebo pomazánka z japonské bílé ředkve má i přes zdánl…
Jak připravit pomazánky ze sýra cottage | recepty. Cottage je čerstvý sýr jemné chuti. Má hrudkovitou konzistenci a nasládlou chuť. Obsahuje vysoké mn…
Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty. Pomazánky se obvykle připravují jako studené pohoštění na jednohubky, chlebíčky nebo na svačinu…
Diskuze k článku