Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty
04. Prosinec 2022
Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty. Křen je vytrvalá mrazuvzdorná rostlina s chutnými dužinatými kořeny, které mají nejvyšší kvalitu z podzimní sklizně. Křen se využívá v kuchyni a již od starověku i v lékařství. Má vysoký obsah vitamínů a je výborným prostředkem v prevenci chorob horních cest dýchacích, chřipky a mnoha jiných nemocí. V článku vám nabízíme k vyzkoušení dva druhy pomazánek s čerstvým křenem, vyzkoušejte je nejen při nachlazení.
1
Křenová pomazánka s uzeným masem
Co budete potřebovat:
- 20 g strouhaného čerstvého křenu
- 1 středně velká mrkev
- 100 g smetanového sýra
- 50 g majolky
- 30 g uzeného masa
- podle chuti sůl a cukr
Jak postupovat:
Sýr ušlehejte s majolkou, jemně nastrouhanou mrkví a křenem, drobnými kousky uzeného masa a podle chuti osolte, případně dochuťte cukrem. Podávejte s bílým pečivem. Pomazánka je lepší po krátkém odležení v chladničce.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty. Tvaroh je nepostradatelná součást studené i teplé kuchyně. Hodí se do moučníků, pomazánek, krémů,…
Jak připravit zeleninové pomazánky | snadné rychlé recepty
Jak připravit zeleninové pomazánky | snadné rychlé recepty. Dnes vám nabízíme snadné a rychlé pomazánky s čerstvou zeleninou. Pomazánky využijete k le…
Jak připravit pomazánky ze sýru cottage | recepty
Jak připravit pomazánky ze sýra cottage | recepty. Cottage je čerstvý sýr jemné chuti. Má hrudkovitou konzistenci a nasládlou chuť. Obsahuje vysoké mn…
Jak připravit pomazánku z hermelínu | recepty
Jak připravit pomazánku z hermelínu | recepty. Hermelín patří v oblibě v české kuchyni na jedno z prvních míst. Má spoustu možností využití. Na předkr…
Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty
Jak udělat šunkovou pomazánku pokaždé jinak | recepty. Pomazánky se obvykle připravují jako studené pohoštění na jednohubky, chlebíčky nebo na svačinu…
Diskuze k článku