Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty
Jak připravit pomazánku s křenem | 2 jednoduché recepty. Křen je vytrvalá mrazuvzdorná rostlina s chutnými dužinatými kořeny, které mají nejvyšší kvalitu z podzimní sklizně. Křen se využívá v kuchyni a již od starověku i v lékařství. Má vysoký obsah vitamínů a je výborným prostředkem v prevenci chorob horních cest dýchacích, chřipky a mnoha jiných nemocí. V článku vám nabízíme k vyzkoušení dva druhy pomazánek s čerstvým křenem, vyzkoušejte je nejen při nachlazení.
Krok 1
Co budete potřebovat:
- 20 g strouhaného čerstvého křenu
- 1 středně velká mrkev
- 100 g smetanového sýra
- 50 g majolky
- 30 g uzeného masa
- podle chuti sůl a cukr
Jak postupovat:
Sýr ušlehejte s majolkou, jemně nastrouhanou mrkví a křenem, drobnými kousky uzeného masa a podle chuti osolte, případně dochuťte cukrem. Podávejte s bílým pečivem. Pomazánka je lepší po krátkém odležení v chladničce.
Krok 2
Co budete potřebovat:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 3 lžíce jemně strouhaného křenu
- 2–3 lžíce mléka
- podle chuti sůl a cukr
Jak postupovat:
Tvaroh ušlehejte s mlékem a křenem, podle chuti osolte a případně dolaďte cukrem. Pomazánka nejlépe chutná s celozrnným pečivem.