Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit pikantní kimči pomazánku s brynzou | recept

Jak připravit pikantní kimči pomazánku s brynzou | recept

Kimči pomazánka, v níž jemná majonéza propojí dvě opravdu výrazné ingredience, je pochoutkou nevšední, avšak veskrze labužnickou. Pikantní, šťavnatou a dokonale sladěnou. S tímto receptem budete za hvězdu večírku!

Co je potřeba

  • 6 lžic Kimči (korejské fermentované zeleniny)
  • 1–2 stroužky česneku
  • 125 g brynzy
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce citronové šťávy (lépe však limetkové)
  • sůl, pepř, případně i čili vločky k dochucení
1

Kimči nechejte v sítku okapat, nadrobno jej nakrájejte a spolu s prolisovaným česnekem promíchejte v misce.

Kimči si můžete snadno udělat sami doma, zde je recept:https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-rychlou-verzi-zdravi-prospesneho-kimci-recept.html

kimči korejská kvašená zelenina
2

Přidejte rozdrobenou brynzu s majonézou a citronovou šťávou. Současně vše osolte a opepřete a dle chuti zvýrazněte čili vločkami.

Před podáváním nechejte pomazánku alespoň hodinu odležet, aby se výrazné chutě dokonale spojily.

Kimči pomazánku podávejte s pečivem.

kimči, brynza pomazánka

Tipy

  • Jestliže poměrně specifická a aromatická brynza není vaším oblíbeným sýrem, můžete ji v pomazánce skvěle a poměrně autenticky nahradit balkánským sýrem či fetou, které vidličkou rozmačkáte s trochou tučné zakysané smetany. V případě balkánského sýru však pozor na závěrečné dosolení. Sýr je výrazně slaný sám o sobě.

 

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články