Jak připravit pikantní kimči pomazánku s brynzou | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Kimči pomazánka, v níž jemná majonéza propojí dvě opravdu výrazné ingredience, je pochoutkou nevšední, avšak veskrze labužnickou. Pikantní, šťavnatou a dokonale sladěnou. S tímto receptem budete za hvězdu večírku!
Co je potřeba
- 6 lžic Kimči (korejské fermentované zeleniny)
- 1–2 stroužky česneku
- 125 g brynzy
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce citronové šťávy (lépe však limetkové)
- sůl, pepř, případně i čili vločky k dochucení
Krok 1
Kimči nechejte v sítku okapat, nadrobno jej nakrájejte a spolu s prolisovaným česnekem promíchejte v misce.
Kimči si můžete snadno udělat sami doma, zde je recept:https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-rychlou-verzi-zdravi-prospesneho-kimci-recept.html
Krok 2
Přidejte rozdrobenou brynzu s majonézou a citronovou šťávou. Současně vše osolte a opepřete a dle chuti zvýrazněte čili vločkami.
Před podáváním nechejte pomazánku alespoň hodinu odležet, aby se výrazné chutě dokonale spojily.
Kimči pomazánku podávejte s pečivem.
- Jestliže poměrně specifická a aromatická brynza není vaším oblíbeným sýrem, můžete ji v pomazánce skvěle a poměrně autenticky nahradit balkánským sýrem či fetou, které vidličkou rozmačkáte s trochou tučné zakysané smetany. V případě balkánského sýru však pozor na závěrečné dosolení. Sýr je výrazně slaný sám o sobě.