Jak připravit pestrý salát s květákem | recept
Jak připravit pestrý salát s květákem | recept. Se saláty, kde je jednou z ingrediencí květák, se hned tak nepotkáte. Salátové bufety i restaurace tuto zeleninu využívají jen ve velmi úzkém sortimentu. Je to škoda, květák patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny a je chutný v mnoha úpravách a pokrmech. Nejširší uplatnění má jako jedna z přísad do zeleninových salátů, těch je opravdu nepřeberné množství. Vyzkoušeli jsme jeden zajímavý recept, který si vám dovolujeme nabídnout v následujícím článku.
Co je potřeba
- 1 menší květák
- 3 středně velká rajčata (nebo cherry rajčátka v přiměřeném množství)
- 5 lžic sterilovaného hrášku
- 2 vejce
- 200 g uzeného tvrdého sýra
- 200 ml majolky
- citronová šťáva a sůl podle chuti
Květák očistěte, odstraňte listy a dejte vařit do osolené vody. Květák vařte celý a aby se stejnoměrně uvařil, do středu košťálu zapíchněte špikovací nebo grilovací jehlu. Květák nevařte moc dlouho, lépe chutná nedovařený – poloměkký. Po uvaření ho zchlaďte ledovou vodou.
Vejce uvařte natvrdo a nechte je vychladnout.
Diskuze k článku