Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit majonézové salátové zálivky | 4 recepty

Jak připravit majonézové salátové zálivky | 4 recepty

Jak připravit majonézové salátové zálivky | 4 recepty. Konečně jsme se dočkali teplejších dnů a začala grilovací sezóna, ke které neodmyslitelně patří i zeleninové saláty. Abyste si na nich ještě více pochutnali, nabízíme vám čtyři osvědčené zálivky. Zálivky se hodí i k masu připravenému na grilu. 

Cibulová majonézová omáčka

  • 150 ml majolky
  • 150 ml vody
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce octa
  • lžička hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • citronová šťáva podle chuti

Cibuli pokrájejte, vložte do malého kastrůlku, zalijte vodou s octem a rozduste na kaši. Pak ji prolisujte, nechte vychladnout a prošlehejte s majolkou, hořčicí, solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.

Rajčatová majonéza

  • 150 ml majolky
  • 2–3 lžíce kečupu
  • 5 lžic zakysané smetany
  • sůl
  • mletý pepř

Všechny ingredience promíchejte dohromady. Zálivku můžete připravit z ostrého i sladkého kečupu. Zajímavě chutná s kari kečupem.

Koprová majonéza

  • 150 ml majolky
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 6–8 lžic crème fraîche
  • sůl
  • podle chuti čerstvý nasekaný kopr

Veškeré suroviny kromě kopru prošlehejte. Kopr nakrájejte a přidejte do zálivky až na konci.

Šunková majonéza

  • 150 ml majolky
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • špetka cukru
  • sůl
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 70 g šunky

Na malé kousky pokrájenou šunku promíchejte s majolkou, smetanou a citrusovou šťávou. Okořeňte solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články