Jak připravit majonézové salátové zálivky | 4 recepty
Jak připravit majonézové salátové zálivky | 4 recepty. Konečně jsme se dočkali teplejších dnů a začala grilovací sezóna, ke které neodmyslitelně patří i zeleninové saláty. Abyste si na nich ještě více pochutnali, nabízíme vám čtyři osvědčené zálivky. Zálivky se hodí i k masu připravenému na grilu.
- 150 ml majolky
- 150 ml vody
- 1 větší cibule
- 3 lžíce octa
- lžička hořčice
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva podle chuti
Cibuli pokrájejte, vložte do malého kastrůlku, zalijte vodou s octem a rozduste na kaši. Pak ji prolisujte, nechte vychladnout a prošlehejte s majolkou, hořčicí, solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.
- 150 ml majolky
- 2–3 lžíce kečupu
- 5 lžic zakysané smetany
- sůl
- mletý pepř
Všechny ingredience promíchejte dohromady. Zálivku můžete připravit z ostrého i sladkého kečupu. Zajímavě chutná s kari kečupem.
- 150 ml majolky
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 6–8 lžic crème fraîche
- sůl
- podle chuti čerstvý nasekaný kopr
Veškeré suroviny kromě kopru prošlehejte. Kopr nakrájejte a přidejte do zálivky až na konci.
- 150 ml majolky
- 5 lžic zakysané smetany
- 1 lžička worcesterské omáčky
- špetka cukru
- sůl
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 70 g šunky
Na malé kousky pokrájenou šunku promíchejte s majolkou, smetanou a citrusovou šťávou. Okořeňte solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.