Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept
21. Listopad 2022
Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept. S rostoucí oblibou sójových alternativ určitě oceníte i tuto jednoduchou a rychlou pomazánku z lahodného tofu, v níž je jeho jemná chuť doplněna ostrým česnekem i říznout cibulkou. V kombinaci s přidaným krémovým sýrem připravíte nečekaně výraznou pomazánku, která navíc příjemně odlehčí váš jídelníček.
Co je potřeba
- 1 neochucené tofu (180 g)
- 100 g čerstvého smetanového sýru typu žervé či Lučina
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti jarní cibulky
- 1 lžička Podravky, Kuchárka či podobného sypkého ochucovadla
- 1–2 lžíce mléka na lehké naředění
- čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti
Tipy
- Pomazánku lze chuťově ozvláštnit přidáním uzeného či bazalkového tofu, nebo zakomponováním čerstvé zeleniny. Například nadrobno nakrájená červená paprika či nahrubo nastrouhaná mrkev pomazánku nejen báječně ochutí, ale i barevně zpestří.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit íránskou sýrovou pomazánku | recept
Jak připravit íránskou sýrovou pomazánku | recept. Až nebývale jednoduché spojení sýrů a koření dá za vznik netradiční pomazánce. K úspěchu…
Jak z Lučiny připravit mrkvovou pomazánku se sušeným ovocem a ořechy
Jak z Lučiny připravit mrkvovou pomazánku se sušeným ovocem a ořechy. Mrkev je vzhledem ke své příjemné nasládlosti jako stvořená pro přípravu sladkýc…
Jak připravit pikantní sýrovou pomazánku s kapií | recept
Jak připravit pikantní sýrovou pomazánku s kapií | recept. Řádně vyzrálý a chuťově intenzivní tučný sýr, jako základ pomazánky, je již sám o sobě doko…
Jak připravit zdravou pomazánku z červené řepy | recept
Jak připravit zdravou pomazánku z červené řepy | recept. Červená řepa je zelenina plná vitamínů a zdraví prospěšných látek, česnek řadíme k superpotra…
Jak připravit pomazánku z hermelínu | recepty
Jak připravit pomazánku z hermelínu | recepty. Hermelín patří v oblibě v české kuchyni na jedno z prvních míst. Má spoustu možností využití. Na předkr…
Diskuze k článku