Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept
Jak připravit krémovou tofu pomazánku se zelenou cibulkou | recept. S rostoucí oblibou sójových alternativ určitě oceníte i tuto jednoduchou a rychlou pomazánku z lahodného tofu, v níž je jeho jemná chuť doplněna ostrým česnekem i říznout cibulkou. V kombinaci s přidaným krémovým sýrem připravíte nečekaně výraznou pomazánku, která navíc příjemně odlehčí váš jídelníček.
Co je potřeba
- 1 neochucené tofu (180 g)
- 100 g čerstvého smetanového sýru typu žervé či Lučina
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti jarní cibulky
- 1 lžička Podravky, Kuchárka či podobného sypkého ochucovadla
- 1–2 lžíce mléka na lehké naředění
- čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti
Krok 1
Tofu nastrouhejte najemno a v míse jej utřete s krémovým sýrem.
Krok 2
Přisypte nadrobno nakrájenou cibulku.
Skvěle se ale hodí i drobnější pažitka.
Krok 3
Ochuťte prolisovaným česnekem, Podravkou, solí i pepřem a dle potřeby a vlastní chuti nařeďte mlékem.
Takto připravenou pomazánku můžete ihned podávat, a to namazanou nejlépe na tmavém pečivu a ozdobenou další zelenou cibulkou, či kouskem zeleniny.
- Pomazánku lze chuťově ozvláštnit přidáním uzeného či bazalkového tofu, nebo zakomponováním čerstvé zeleniny. Například nadrobno nakrájená červená paprika či nahrubo nastrouhaná mrkev pomazánku nejen báječně ochutí, ale i barevně zpestří.