Jak připravit houbovou pomazánku s vepřovým masem| recept
Jak připravit houbovou pomazánku s vepřovým masem| recept. Naše babičky říkaly, že houby jsou jídlo chudých. Nahrazovaly jimi většinou masitá jídla, i když houby svou výživnou hodnotou maso nahradit nemohou. Dnes je využíváme pro zpestření jídelníčku. Kombinujeme je s přílohami jako jsou těstoviny, brambory, pečivo nebo zelenina. Jednou z možností na jejich využití je i pomazánka se zbytky pečeného masa. Na jednu takovou vám nabízím osvědčený a mnohokrát vyzkoušený recept.
Co je potřeba
- 250 g čerstvých hub
- 2 lžíce oleje
- 250 g vepřového masa
- 1 sterilovaná kapie
- 1 rajčatový protlak
- 1 malá cibule
- pepř
- 2 stroužky česneku
- sůl
- zelená petrželka
Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Pomazánku je lépe připravovat ze směsi tvrdších lesních hub, ale nic nezkazíte ani s koupenými žampiony. Plátky hub přidejte k cibuli, nechte vydusit tekutinu a nakonec do směsi přidejte rajský protlak. Vše dohromady prohřejte.
Vmíchejte kostičky pečeného vepřového masa, můžete využít i zbylé maso např. z nedělního oběda. Dále přidejte proužky kapie (větší kousky rozdělte), prolisovaný česnek, osolte a opepřete podle vlastní chuti. Vše dohromady promíchejte a nakonec přidejte čerstvě pokrájenou zelenou nať libečku.
Pomazánka se může dochutit jemně strouhaným sýrem. Pikantně chutná s Nivou, tu doporučuji velmi jemně strouhanou zamíchat přímo do pomazánky. Strouhaným tvrdým sýrem, dle vlastního výběru, pomazánku (namazanou na pečivu) posypte.
Pomazánku můžete mazat na topinky nebo jiné pečivo. Lépe bude chutnat po krátkém rozležení v chladu.
Diskuze k článku