pomazanky-recepty.cz

Jak připravit houbovou pomazánku s vepřovým masem| recept

Složitost: Mírný
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak připravit houbovou pomazánku s vepřovým masem| recept. Naše babičky říkaly, že houby jsou jídlo chudých. Nahrazovaly jimi většinou masitá jídla, i když houby svou výživnou hodnotou maso nahradit nemohou. Dnes je využíváme pro zpestření jídelníčku. Kombinujeme je s přílohami jako jsou těstoviny, brambory, pečivo nebo zelenina. Jednou z možností na jejich využití je i pomazánka se zbytky pečeného masa. Na jednu takovou vám nabízím osvědčený a mnohokrát vyzkoušený recept.

Co je potřeba

  • 250 g čerstvých hub
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g vepřového masa
  • 1 sterilovaná kapie
  • 1 rajčatový protlak
  • 1 malá cibule
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • zelená petrželka

Krok 1

Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na oleji. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Pomazánku je lépe připravovat ze směsi tvrdších lesních hub, ale nic nezkazíte ani s koupenými žampiony. Plátky hub přidejte k cibuli, nechte vydusit tekutinu a nakonec do směsi přidejte rajský protlak. Vše dohromady prohřejte.

Krok 2

Vmíchejte kostičky pečeného vepřového masa, můžete využít i zbylé maso např. z nedělního oběda. Dále přidejte proužky kapie (větší kousky rozdělte), prolisovaný česnek, osolte a opepřete podle vlastní chuti. Vše dohromady promíchejte a nakonec přidejte čerstvě pokrájenou zelenou nať libečku.

Krok 3

Pomazánka se může dochutit jemně strouhaným sýrem. Pikantně chutná s Nivou, tu doporučuji velmi jemně strouhanou zamíchat přímo do pomazánky. Strouhaným tvrdým sýrem, dle vlastního výběru, pomazánku (namazanou na pečivu) posypte.

Krok 4

Pomazánku můžete mazat na topinky nebo jiné pečivo. Lépe bude chutnat po krátkém rozležení v chladu.


Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/jak-pripravit-houbovou-pomazanku-s-veprovym-masem-recept.html