Švýcarský salát II, ČSN 50162
Švýcarský salát II, ČSN 50162. Švýcarský salát se připravuje ze sýru ementálského typu, cikánské pečínky, směsi nakládané zeleniny s houbami, cibule, sterilizovaných okurek, kapií a vařených bílých fazolí.
Výraznou chuť salátu dodává sladkokyselá olejová zálivka s hořčicí. Salát je dále dochucen solí, pepřem, worcesterem.
Vzhledem k použitým surovinám je švýcarský salát II vydatnější a hodí se na přesnídávku, lunch nebo k večeři. Velmi dobře chutná s domácím pečivem.
„Nebude to také snadné, drahá…“
Složení švýcarského salátu „dvojky“ odpovídám soudobým stravovacím trendů: rychlá příprava, pikantní ale svěží chuť, kvalitní základní suroviny. Jenže právě předepsané suroviny jsou skutečným „kamenem úrazu“.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161
Švýcarský salát I, receptura ČSN 50161. Hlavní složkou švýcarského salátu je trochu překvapivě sýr Gouda. Chuťový akord vytváří polosuc…
Jak udělat sýrový salát tak, abyste si pochutnali? Máme tip! | 2 recepty
Sýrové saláty jsou neprávem opomíjené a je to škoda. Vždyť sýrů je tolik a každý má jinou chuť, texturu i vůni! Výborně se kombinují s ovocem, ořechy…
Jak připravit pestrý zeleninový salát s černou čočkou, řepou a slaným sýrem
Jak připravit pestrý zeleninový salát s černou čočkou, řepou a slaným sýrem. Plnohodnotný a rovněž tak i plně harmonický salát z čerstvých zelený…
Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept
Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept. Labužnická pochoutka z dob, kdy salátům vládla majonéza a zdravá strava bylo cizí slovo. O…
Jak připravit fazolový salát se salámem a kyselou okurkou | recept
Jak připravit fazolový salát se salámem a kyselou okurkou | recept. Sytý, řízný a poctivý. Právě takový je salát z bílých fazolí, měkkého salámu…