ČSN: Salát z rybího filé s majonézou a salát z tresky
Saláty z rybího filé, receptury 50415 a 50416. Na oba saláty podle receptur československých norem je jako základní surovina použito mražené rybí filé z tresky. Dalším společným rysem je snadná příprava a jen malé množství doplňujících surovin, a to co se druhů i gramáže týká. Proto je uvádíme společně, třebaže se chuťově i vzhledově liší.
Salát z filé s majonézou má jemnou chuť a je soudržný, proto jej kromě přímé konzumace lze využít na další výrobky studené kuchyně. Salát z tresky je pikantnější a protože je spojen jen olejem, je méně soudržný.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Rožmberský salát, receptura 50423
Rožmberský salát je jemný a delikátní. Připravuje se z kapra, což lze už z jeho názvu odvodit. Rožmberský salát lze podávat jako studený předkrm, lehč…
Zdobená vejce: Ruské, pražské a vejce s pečínkovým závinem
Zdobená vejce, receptury 50201, 50202 a 50215. Zdobená vejce patří k velmi oblíbeným výrobkům studené kuchyně, které si rádi dáme ke svačině…
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…
Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky
Švédská pomazánka, receptura ČSN 50439. Švédská pomazánka se připravuje z tvarohu, másla a tresčích jater, která jí dodávají delikátní…
Jak udělat lahůdkovou huspeninu | retro recept
Jak udělat lahůdkovou huspeninu |retro recept. Tímto receptem navazuji na článek Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně. Receptura huspeniny…
Díky za precizní návod, i za poznámky k současnosti. Martin