Česnek medvědí: Využití ve studené kuchyni
Česnek medvědí je sezonní lahůdka. Protože se jedná o divoce rostoucí „zeleninu“, která pro obsažené látky v mnoha směrech příznivě účinkuje na lidský organismus, je žádoucí, aby se česnek medvědí konzumoval v co největší míře čerstvý.Sezona česneku medvědího je krátká – jeho listy lze sbírat jen v dubnu a květnu. Proto si jej v čerstvém stavu můžeme dopřát jen pár týdnů v roce.
Co je možno vyrobit z čerstvého česneku medvědího? Saláty, pomazánky, náplně, dipy, studené omáčky a přelivy. Nabízíme recepty na využití česneku medvědího ve studené kuchyni.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na netradiční exotickou mrkvovou pomazánku
Na pohled tradiční, ovšem v chuti netradiční. Lehký nádech exotiky v mrkvové pomazánce překvapí, současně však zaujme a osloví. Nasládlá chu…
Jednoduché pomazánky z tvarohu – 12 variant | rychlé recepty
Recepty na pomazánky z tvarohu, které jsme pro vás sepsali do jednoho článku, jsou z publikace staré téměř 65 let. Dříve lidé jedli skromněji a tak tv…
Jak udělat pomazánku s olomouckými tvarůžky |4 recepty
Olomoucké tvarůžky (syrečky) patří mezi zrající měkké sýry. Nejstarší zmínky o jejich výrobě se objevují už v 16. století. Vyráběly se podomácku v mno…
Jak připravit rajčatový salát se sýrem | recept
Jak připravit rajčatový salát se sýrem | recept. Přečtěte si, jak jednoduše a rychle připravíte rajčatovo sýrový salát s majolkou a cibulí. Recept nev…
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…