Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky
Švédská pomazánka, receptura ČSN 50439. Švédská pomazánka se připravuje z tvarohu, másla a tresčích jater, která jí dodávají delikátní jemné chuti. Švédskou pomazánku můžeme podávat při běžném stolování – například k večeři. Ale větší uplatnění najde švédská pomazánka v lahůdkové studené kuchyni. Můžeme ji použít na přípravu jedno druhových obložených chlebíčků, miňonek a kanapek. Velmi dobře poslouží jako náplň paštiček, nebo na plnění zeleniny či vhodného ovoce. Švédská pomazánka je zdravá a vhodná i pro děti a těhotné ženy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Dobrý den, děkujeme za upozornění, opraveno. Přeji krásný den, Mirka K.
Další zajímavé články
Pomazánka Palivec podle ČSN. Pomazánka s tajemstvím
Pomazánka Palivec, receptura ČSN 50611. Pomazánka Palivec podle někdejší československé státní normy (ČSN) se připravuje z tvarohu, který je…
Liptovská pomazánka a liptovský chlebíček podle bývalé ČSN
Liptovská pomazánka, ČSN 50514 a liptovské chlebíčky, ČSN 51002. Na liptovskou pomazánku je jako základní surovina použit tvaroh, i kd…
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty
Jak připravit pomazánky z měkkého tvarohu | recepty. Tvaroh je nepostradatelná součást studené i teplé kuchyně. Hodí se do moučníků, pomazánek, krémů,…
Jak udělat lahůdkovou huspeninu | retro recept
Jak udělat lahůdkovou huspeninu |retro recept. Tímto receptem navazuji na článek Jak připravit aspik podle norem studené kuchyně. Receptura huspeniny…
Dobrý den, nemohu najít recept (gramáž) na "Švédská pomazánka, zdravá delikatesa pro pravé labužníky". V článku stoji "rozpočítali jsme suroviny v poměru na jednu krabičku tresčích jater (na konci článku)", ale tento rozpočet není k dispozici.
Mohu prosím požádat o recept?
Děkuji :)