3x vajíčková pomazánka: původní recept, s majonézou i dietní verze
Nejlepší recept na vajíčkovou pomazánku je ten léty v kuchyni odzkoušený a domácími strávníky po chuťové stránce prověřený. Obzvlášť po Velikonocích, kdy je slepičích vajec nadbytek, přijde vhod i dietnější verze vajíčkové pomazánky. A tak tady představuji tři jednoduché recepty: na vajíčkovou pomazánku podle staré normy, vajíčkovou pomazánku s majonézou i dietní verzi. Pro přípravu majonéz, vajec vařených natvrdo, ztracených nebo míchaných vajec vždy používáme čerstvá vejce. Jak poznat čerstvá vejce? Za čerstvá je považujeme tehdy, pokud neuplynulo od doby snešení déle než 14 dní v létě a 21 dní v zimě. Není proto od věci kupovat vejce od farmáře z okolí, který zaručí původ i odpovídající kvalitu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept
Jak na pomazánku z pečené červené řepy | recept. Červená řepa zažívá obrovskou renesanci. Už není jen nenáviděnou přílohou k rizotu ve školní jíd…
Nejchutnější je májová: Tipy na jednoduché pomazánky z brynzy
Nejlepší je slovenská a májová. Ano, bude řeč o brynze. Brynza, měkký sýr ostřejší chuti, je jedním ze slovenských atributů. Od roku 2008 je…
Jemná pomazánka z kuřecího masa. I pro děti a „dietáře“
Pomazánka z kuřecího masa má velmi jemnou strukturu a i chuť. Lze ji proto podávat i dětem nebo lidem s některými typy diet, zejména při nemocech zaží…
Pomazánka Palivec podle ČSN. Pomazánka s tajemstvím
Pomazánka Palivec, receptura ČSN 50611. Pomazánka Palivec podle někdejší československé státní normy (ČSN) se připravuje z tvarohu, který je…
Liptovská pomazánka a liptovský chlebíček podle bývalé ČSN
Liptovská pomazánka, ČSN 50514 a liptovské chlebíčky, ČSN 51002. Na liptovskou pomazánku je jako základní surovina použit tvaroh, i kd…