Jak udělat domácí pečenáče podle norem studené kuchyně | recept
Jak udělat domácí pečenáče podle norem studené kuchyně | recept. Ráda jsem si občas koupila smažené sledě v marinádě, prodávané jako pečenáče. Teď je vídám jen výjimečně a chuť už dávno není jaká bývala. V obchodě jsem objevila mražené sledě a napadlo mě, že si pečenáče udělám doma sama. V knize Normy studené kuchyně vydané v roce 1958 je návod napečené sledě marinované pod číslem 0664. Rozpis je na 11,25 kg ryb, přičemž jeden sleď váží průměrně 150 g. Rozpis uvádím tak, jak je uveden v receptuře. Upravte si ho jednoduchým výpočtem podle připravovaného množství.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit vlašský salát s vejci | retro recept
Jak připravit vlašský salát s vejci | retro recept. Tento druh salátu budou pamatovat zejména dříve narození. Je to originální receptura z Norem stude…
Jak udělat salát s krabími tyčinkami 7× jinak | recepty
Určitě znáte známé pořekadlo, že salát má solit lakomec, kořenit filosof, zalévat marnotratník a míchat blázen. Zkuste si zahrát na toho blázna a komb…
Jak udělat pomazánku s olomouckými tvarůžky |4 recepty
Olomoucké tvarůžky (syrečky) patří mezi zrající měkké sýry. Nejstarší zmínky o jejich výrobě se objevují už v 16. století. Vyráběly se podomácku v mno…
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept. Plněná vejce můžete podávat jako studené pohoštění, předkrm nebo svačinu. Jsou rychle hot…
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého mno…