Jak připravit saláty z okurek | recepty
Jak připravit saláty z okurek | recepty. Okurky jsou oblíbenou zeleninou především v létě, když se urodí první tuzemské plody. Chuť okurek vypěstovaných v našich končinách nebo dokonce na vlastní zahrádce je neskutečně lahodná ve srovnání s okurkou z dovozu v zimě. Okurka obsahuje až 98 % vody, je ideální k potlačení žízně a doplnění tekutin. Snadno se kombinuje s jinými druhy zeleniny, v kuchyni se nejvíce uplatní jako součást salátů, studených polévek a jiných pokrmů. Obzvlášť vhodné jsou při redukční dietě, jsou nízkokalorické. Okurky neskladujte v chladničce ani v zásuvce na zeleninu, nízká teplota se projeví na zhoršené kvalitě. Ideální skladovací teplota se pohybuje mezi 8–15 °C, uvádí se, že za těchto podmínek okurka vydrží až tři týdny. Vyberte si z některého návodu na salát s okurkami z následujícího článku.