Jak připravit pomazánku z tvarohu nasladko | zdravé recepty
Jak připravit pomazánku z tvarohu nasladko | zdravé recepty. Měkký tvaroh má v kuchyni velké uplatnění. Snadno se z něj připraví různé moučníky, sladké náplně do různých řezů a dortů a nebo také slané pečivo - tyčinky k vínu nebo pivu. Jsou spousty možností jak zařadit tvaroh do jídelníčku. Zde je několik receptů, tentokrát na sladkou variantu pomazánek. Tvaroh v takto jednoduché úpravě bychom měli konzumovat častěji, než je dnes běžné. Tvaroh je důležitým zdrojem bílkovin, vápníku, vitaminů a minerálních látek. Pomazánky z tvarohu rozhodně patří k vyváženému zdravému stravování.
Co je potřeba
Rozpis surovin je uveden v jednotlivých odstavcích.
Tvarohová pomazánka s banánem
250 g měkkého tvarohu vyšleháme se 4 lžícemi sladké smetany a 1 lžící medu. Nakonec lehce vmícháme vidličkou rozmačkaný banán.
Tvarohová pomazánka s kokosem
250 g měkkého tvarohu našleháme se 3 lžícemi sladké smetany, 4 lžícemi mléka, 1 lžící moučkového cukru a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme 2 lžíce strouhaného kokosu a 1 lžíci rozinek. Dobře promícháme a dáme vychladit.
Jablečná pomazánka s karotkou
250 g měkkého tvarohu ušleháme se 3 lžícemi smetany, 1 lžičkou cukru a 2 lžícemi medu. Přidáme 150 g jemně nastrouhaných jablek a 100 g karotky. Společně vyšleháme a přisladíme, pokud je potřeba.
Tvarohová s ovocem
250 g měkkého tvarohu, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce zakysané smetany, 250 g čerstvého nebo mraženého ovoce (jahody, maliny, borůvky)
Pomazánku podáváme s dětskými piškoty.
Tvarohová pomazánka s jablky
50 g másla vyšleháme s 250 g měkkého tvarohu, 1 lžící cukru a 1 lžící džemu (např. meruňkového). Nakonec vmícháme 150 g jemně nastrouhaných jablek.
Diskuze k článku