Jak připravit chutné domácí bylinkové máslo | recept
Jak připravit chutné domácí bylinkové máslo | recept. Sezona sklizně úrody ze zahrádky vrcholí a neměli bychom zapomenout na sklizeň bylinek, dají se různě využít. Dodají chuť různým pokrmům. Jednou z možností jejich využití je výroba bylinkového másla. Výborně chutná na rozpečené bagetě, bramborách, ale také na grilovaném masu nebo pečené rybě.
Můžeme z něj utvořit pomocí potravinářské folie váleček a po ztuhnutí krájet ozdobným nožem na plátky. Pro pozdější potřebu ho nechte ztuhnout v ozdobných tvořítkách (např. na vánoční cukroví) a po vyklepnutí skladujte v mrazničce v pevně uzavřeném sáčku nebo dóze s víkem.
Několik osvědčených tipů vám nabízím v článku.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem | recept
Jak na bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem | recept. Vkusné, elegantní a nápadité – právě takové je snoubení jemného másla s čerstvý…
Jak připravit pomazánky z čerstvých hub | recepty
Jak připravit pomazánky z čerstvých hub | recepty. Čerstvé lesní houby využijete v kuchyni i jinak než jen na omáčky, smaženici nebo do polévek. Dají…
Jak připravit pomazánku z tvarohu nasladko | zdravé recepty
Jak připravit pomazánku z tvarohu nasladko | zdravé recepty. Měkký tvaroh má v kuchyni velké uplatnění. Snadno se z něj připraví různé moučníky, sladk…
Jak připravit pomazánku z hub | recept
Jak připravit pomazánku z hub | recept. Není asi nic příjemnějšího než procházka v lese s bonusem v podobě plného košíku hub. A člověk hned přemýšlí,…
Jednoduché pomazánky z tvarohu – 12 variant | rychlé recepty
Recepty na pomazánky z tvarohu, které jsme pro vás sepsali do jednoho článku, jsou z publikace staré téměř 65 let. Dříve lidé jedli skromněji a tak tv…