Utopence zavařené do sklenic
Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vyřešen problém, když se na poslední chvíli rozhodneme připravit utopence na domácí oslavu. Nebo zapomeneme. Další výhoda: můžeme je bezpečně převážet bez rizika, že z nich vyteče nálev – zavařená víčka dobře těsní. Jsou proto vhodné na piknik nebo na výlet či dovolenou, kde se hodláme stravovat z vlastních zdrojů. Ale co je nejdůležitější – tyto „rychloutopence“ také báječně chutnají, jsou jemné až delikátní, jiné, než jejich tradiční „bratři“.
Utopenec na spravení chuti
Utopence, častěji ale v životném tvaru utopenci, jsou spíš chuťovkou než jídlem k zasycení. Však i proto se tyto pikantní a ostřeji chutnající uzenky naložené v octovém láku často nabízejí v restauracích jako zákusek ladící k půllitru piva. Utopence rovněž rádi připravujeme doma, když chystáme nějakou sešlost dospělých.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Vyzkoušeno a funguje to dobře. Osobně přidávám papriku a trochu mrkve. Cibule uberu. Trvanlivost by asi měla být dost dlouhá, ale chtělo by to dvakrát sterilovat. Potom by se dalo uvažovat o cca roce bez problémů.. nebo přidat trochu Pragandy
Jak dlouho utopenci vydrží když se zavari prosím?