Jste zde

Diskuze k článku „Česnek medvědí: Využití ve studené kuchyni“

Česnek medvědí je sezonní lahůdka. Protože se jedná o divoce rostoucí „zeleninu“, která pro obsažené látky v mnoha směrech příznivě účinkuje na lidský organismus, je žádoucí, aby se česnek medvědí konzumoval v co největší míře čerstvý.Sezona česneku medvědího je krátká – jeho listy lze sbírat jen v dubnu a květnu. Proto si jej v čerstvém stavu můžeme dopřát jen pár týdnů v roce. Co je možno vyrobit z čerstvého česnek...
Číst článek
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Přidat komentář

Podobné články

Nejchutnější je májová: Tipy na jednoduché pomazánky z brynzy

Nejlepší je slovenská a májová. Ano, bude řeč o brynze. Brynza, měkký sýr ostřejší chuti, je jedním ze slovenských atributů. Od roku 2008 je slovenská brynza zapsána do registru chráněných zeměpisných označení Evropské unie. Na brynzedoslova stojí slovenské národní jídlo – halušky s brynzou. Brynza...

Celerový salát, celerová pomazánka a tipy na jejich využití

Celerový salát a celerová pomazánka. Dva recepty, které mají kromě základní suroviny ještě jedno společné – minimum dalších jiných přísad. Recept na celerový salát pochází z knihy receptur pro studenou kuchyni, figuruje pod číslem 50150 někdejší státní normy. Připravuje se z celeru vařeného. ...

Kaviár: Čtyři způsoby přípravy kaviáru s vejci

Variace na téma kaviár a vejce podle někdejších ČSN. Vejce s kaviárem na aspiku, nebo kaviár a vejce pro změnuv aspiku. Ruské vejce s kaviárem. A nakonec sice skromná, ale velmi populární plněná vejce s kaviárem.

Utopence zavařené do sklenic

Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vyřešen problém, když se na poslední chvíli rozhodneme připravit utopence na domácí oslavu. Nebo zapomeneme. Další výhoda: můžeme je bezpečně převážet bez...

ČSN: Salát z rybího filé s majonézou a salát z tresky

Saláty z rybího filé, receptury 50415 a 50416. Na oba saláty podle receptur československých norem je jako základní surovina použito mražené rybí filé z tresky. Dalším společným rysem je snadná příprava a jen malé množství doplňujících surovin, a to co se druhů i gramáže týká. Proto je uvádíme...

Nejnovější články

Nejchutnější je májová: Tipy na jednoduché pomazánky z brynzy

Nejlepší je slovenská a májová. Ano, bude řeč o brynze. Brynza, měkký sýr ostřejší chuti, je jedním ze slovenských atributů. Od roku 2008 je slovenská brynza zapsána do registru chráněných zeměpisných označení Evropské unie. Na brynzedoslova stojí slovenské národní jídlo – halušky s brynzou. Brynza...

Celerový salát, celerová pomazánka a tipy na jejich využití

Celerový salát a celerová pomazánka. Dva recepty, které mají kromě základní suroviny ještě jedno společné – minimum dalších jiných přísad. Recept na celerový salát pochází z knihy receptur pro studenou kuchyni, figuruje pod číslem 50150 někdejší státní normy. Připravuje se z celeru vařeného. ...

Kaviár: Čtyři způsoby přípravy kaviáru s vejci

Variace na téma kaviár a vejce podle někdejších ČSN. Vejce s kaviárem na aspiku, nebo kaviár a vejce pro změnuv aspiku. Ruské vejce s kaviárem. A nakonec sice skromná, ale velmi populární plněná vejce s kaviárem.

Utopence zavařené do sklenic

Utopence zavařené do sklenic mají několik výhod. Jsou ke konzumaci připraveny ve velmi krátkém čase, prakticky okamžitě po vychladnutí. Tím je vyřešen problém, když se na poslední chvíli rozhodneme připravit utopence na domácí oslavu. Nebo zapomeneme. Další výhoda: můžeme je bezpečně převážet bez...

ČSN: Salát z rybího filé s majonézou a salát z tresky

Saláty z rybího filé, receptury 50415 a 50416. Na oba saláty podle receptur československých norem je jako základní surovina použito mražené rybí filé z tresky. Dalším společným rysem je snadná příprava a jen malé množství doplňujících surovin, a to co se druhů i gramáže týká. Proto je uvádíme...