Jak udělat sýrový salát tak, abyste si pochutnali? Máme tip! | 2 recepty
Sýrové saláty jsou neprávem opomíjené a je to škoda. Vždyť sýrů je tolik a každý má jinou chuť, texturu i vůni! Výborně se kombinují s ovocem, ořechy i jednotlivé druhy mezi sebou. Zapojíte-li fantazii, určitě přijdete na mnoho zajímavých salátových variací. My jsme ale dnes využili archivní recepty, které vám, i přestože vznikly před více než 60 lety, určitě zachutnají.
Na přípravu 1 kg salátu budete potřebovat:
- 350 g ementálu
- 400 ml bílého jogurtu
- 5 vajec
- 100 g naložené červené papriky (bez nálevu)
- 50 g cibule
Jak postupovat:
Očištěný ementál nakrájíme na tenké plátky, z nich nudličky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, na nudličky krájenou červenou papriku a drobně sekaná, natvrdo vařená vejce. Směs přelijeme rozmíchaným jogurtem a zlehka promícháme.
Na přípravu 1 kilogramu salátu potřebujete:
- 350 g sýra Niva
- 3 vejce
- 150 g sterilovaného hrášku
- 30 g cibule
- 400 ml bílého jogurtu
Jak postupovat:
Nivu nakrájíme na větší kostky, přidáme natvrdo vařená, pokrájená vejce, odkapaný hrášek, jemně krájenou cibuli. Promíšenou směs přelijeme rozmíchaným jogurtem a lehce promícháme.
Oba saláty se hodí nejen k podávání s pečivem, ale také jako pomazánka na chlebíčky nebo jednohubky. A když už jste si vlastními silami připravili lahodný domácí salát, přece si ho nezkazíte gumovým pečivem z obchodu! Upečte si podle našich receptů třeba domácí rohlíky. Pokud dáváte přednost zdravějšímu pečivu, zkuste placičky ze žitné mouky nebo celozrnné rohlíky.