Jak připravit ředkvičkový salát s mozzarellou | recept na svěží zeleninový salát
Snadný a během chvilky připravený salát, který je současně velmi inspirativním zjištěním, že mozzarella se báječně doplňuje nejen s lahodnými měkkými rajčaty, ale i s říznými křupavými ředkvičkami, jejichž pikantnost je jemností mozzarelly dokonale vyvážena.
Co je potřeba
- 1 svazek ředkviček
- 1 balení mozzarelly
- 1 hrst nasekané jarní cibulky
Do dresinku:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1–2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
Mozzarellu nechejte okapat v sítku a poté nakrájejte na drobnější kousky.
Krok 2
V misce ji pak zlehka promíchejte s nasekanou zelenou cibulkou i s na měsíčky nakrájenými ředkvičkami.
Krok 3
V malé misce vidličkou prošlehejte olej s octem i hořčicí a současně dle chuti osolte a opepřete.
Krok 4
Vyšlehaný dresink krémové konzistence přidejte k základu v míse a opět zlehka propojte.
Před podáváním nechejte vychladit, odležet a prolnout chutě.
V případě opravdu ostrých, pálivých ředkviček lze dresing prošlehat i s medem, který jej zjemní, příjemně dosladí a zmírní tak štiplavost samotných ředkviček.