Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept
Jak připravit vejce plněná křenovou majonézou | recept. Plněná vejce můžete podávat jako studené pohoštění, předkrm nebo svačinu. Jsou rychle hotová, nijak náročná na suroviny a nasytí. Křenovou majonézou můžete také potřít plátky chlebíčkové veky a ozdobit nakrájeným vejcem na plátky nebo osminky.
Co budete potřebovat:
- 200 g majolky
- 4 lžíce jemně strouhaného křenu
- trochu cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 100 ml smetany
- několik kapek sójové omáčky
Jak postupovat:
Majonézu vyšlehejte se solí, cukrem, citronovou šťávou a sójovou omáčku. Na závěr ji promíchejte s křenem a zjemněte smetanou. Majonéza se hodí i k různě upravenému masu.
Co budete potřebovat:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 100 g křenové majonézy
- 1 větší jablko
- sůl, pepř
- sladká paprika, citronová šťáva
- červená paprika (ředkvička)
Jak postupovat:
Vejce podélně rozřízněte. Křenovou majonézu promíchejte s jablkem nastrouhaným na hrubé nudličky, pepřem a citronovou šťávou. Osolte. Vejce ozdobte majonézou, jemně poprašte mletou sladkou paprikou, případně pažitkou nebo petrželovou natí. Nahoru položte kousek čerstvé papriky nebo ředkvičky.