Jak připravit rychlý celerový salát s ananasem a kukuřicí | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak připravit rychlý celerový salát s ananasem a kukuřicí | recept. Tento šťavnatý a příjemně lehký salát je nesmírně chutným pojetím ne zcela obvyklého spojení zeleniny s ovocem, které se navíc honosí i snoubením sladších a ostřejších chutí. Vše se pak v souznění se svěží zakysanou smetanou zaslouží o excelentní doplněk obědového talíře.
Co je potřeba
- 1 sklenice sterilovaného celeru
- 1 plechovka ananasu
- 1 velká plechovka kukuřice
- 3 stonky zelené jarní cibulky
- 200 g tučné zakysané smetany
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Celer s kukuřicí sceďte a v míse společně promíchejte.
Krok 2
Ananas nechejte okapat, překrájejte na drobnější kousky a přimíchejte k celeru s kukuřicí.
Krok 3
Směs pak barevně i chuťově zvýrazněte najemno nakrájenou zelenou cibulkou.
Krok 4
Na závěr důkladně promíchejte se zakysanou smetanou a dle chuti osolte a opepřete.
Takto připravený salát můžete ihned podávat, ale vychlazený a chvilku odleželý je opravdu výborný.
- Neméně úžasný je i salát doplněný čerstvým pomerančem, jehož výrazně oranžová barva je zároveň pestrým barevným oživením.
- Přidáním šunky nebo drobných kousků vařeného či pečeného kuřecího masa dosáhnete v kombinaci s přiloženým pečivem i lehké, ale plnohodnotné večeře.