Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept
Jak na majonézový retro salát z párků a sýru | recept. Labužnická pochoutka z dob, kdy salátům vládla majonéza a zdravá strava bylo cizí slovo. Ovšem díky ní můžeme v dnešní době zhřešit a dopřát si tuto jedinečnost z osmahnutých párků, sýru a chuťově sladěné zeleniny, která ve spojení se stylovou majonézou a tatarkou nejenže opravdu požitkářsky zasytí, ale i zachutná.
Co je potřeba
- 200 g párků
- 2 lžíce oleje na osmažení párků
- 100 g tučného tvrdého sýru (gouda, eidam, ale i jejich uzenou verzi)
- 1 malý pórek
- vroucí voda na spaření pórku
- 1 malá plechovka kukuřice
- 100 g majonézy
- 50 g tatarky
- 1 lžíce pikantní hořčice (nejlépe dijonské)
- sůl, pepř dle chuti
- špetka krupicového cukru
Krok 1
Párky nakrájejte na půlkolečka a na pánvi s rozpáleným olejem je lehce osmahněte. Pak nechejte chladnout.
Krok 2
Pórek nadrobno nakrájejte a spařte jej vroucí vodou. Je pak jemnější a lépe stravitelný.
Krok 3
Nyní nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr a společně s vychladlými orestovanými párky v míse promíchejte.
Krok 4
Přidejte spařený pórek a scezenou kukuřici.
Krok 5
Nakonec vše důkladně promíchejte s majonézou, tatarkou i hořčicí a ochuťte solí, pepřem a špetkou cukru. V lednici nechejte takto připravený salát dobře proležet a řádně vychladit. Vychlazený je totiž s klasickým bílým rohlíkem naprosto nejlepší.
- S jarní cibulkou bude salát o něco výraznější a říznější. Petrželka jej zase promění ve výtečný salát na chlebíčky.