Jak připravit fazolový salát se salámem a kyselou okurkou | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Jak připravit fazolový salát se salámem a kyselou okurkou | recept. Sytý, řízný a poctivý. Právě takový je salát z bílých fazolí, měkkého salámu a sladkokyselých okurek vzájemně spojených labužnickou majonézovou omáčkou ochucenou česnekem a kapkou worcesteru.
Co je potřeba
- 1 konzerva bílých fazolí
- 200 g měkkého salámu (nejlépe Lyonského či šunkového, delikátní je rovněž gothaj)
- 5–6 ks sterilovaných okurek
- 1 cibule
Na majonézovou omáčku:
- 100 g majonézy
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 2 lžíce láku z okurek
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Do mísy vsypejte scezené fazole a promíchejte s najemno nakrájenou cibulí i nadrobno nasekanými okurkami.
Krok 2
Přimíchejte na kostičky nakrájený měkký salám.
Krok 3
Osolte a opepřete a dochuťte worcesterem, lákem z okurek i prolisovaným česnekem.
Krok 4
Na závěr přimíchejte majonézu a salát dejte do lednice dobře vychladit. Vychlazený je pak s bílým pečivem či čerstvým chlebem opravdovou pochoutkou.
- Majonézovou omáčku lze dochutit i najemno nastrouhaným čerstvým křenem či Krenexem.