Jak připravit ochucenou majonézu | recepty na studené omáčky
Jak připravit ochucenou majonézu | recepty na studené omáčky. Studené maso, vařenou zeleninu či zeleninový salát lze chuťově zpestřit pikantní studenou majonézovou omáčkou. Nabízíme vám jich několik na výběr.
150 g majonézy, 150 g husté kysané smetany, lžička citronové šťávy, strouhané jablko, 4 lžičky strouhaného křenu, sůl, pepř
Majonézu promíchejte se smetanou, přidejte jemně strouhaný křen a jablko, zakapejte citronem a podle chuti osolte a opepřete. Omáčku lze i lehce přisladit.
150 g majonézy, 150 g smetany, 2 lžičky kečupu, sůl, stroužek česneku, pepř, lžička hořčice, citron
Sůl utřeme s česnekem, solí, pepřem a hořčicí. Směs vmíchejte do majonézy se smetanou, ochuťte kečupem a dobře rozmíchejte.
100 g majonézy, 150 g smetany, 2 lžičky kečupu, 200 g Nivy, sůl podle potřeby
Nivu jemně nastrouhejte nebo protřete přes síto. Vyšlehejte s majonézou a smetanou, případně dosolte.
150 g majonézy, 3 jablka, 1/8 l bílého vína, 4 lžíce strouhaného křenu, citronová šťáva, sůl, podle chuti cukr
Oloupaná jablka rozdusíme s trochou cukru a vínem a pak prolisujeme sítem. Smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme chvilku rozležet.
150 g majonézy, 2 lžičky kečupu, lžička velmi drobně krájené zelené papriky, lžička jemně strouhaného celeru, 1 vejce uvařené natvrdo, sůl
Vejce nastrouhejte a promíchejte s ostatními surovinami. Tato omáčka je výborná mj. s vařeným květákem.