Jak připravit bramborový salát s houbami | recept
Jak připravit bramborový salát s houbami | recept. Jednoduchý a levný recept s netradiční ingrediencí do bramborového salátu – houbami ve sladkokyselém nálevu. Recept je od Viléma Vrabce, autora vyhlášených kuchařských knih. Suroviny na přípravu jsou uvedeny stejně jako v Jihočeské houbové kuchařce. Můžete si množství jednotlivých přísad upravit tak, aby to vyhovovalo právě vašim chuťovým pohárkům.
Co je potřeba
- 600g vařených brambor
- 150 g hub naložených ve sladkokyselém nálevu
- 2 vejce natvrdo uvařená
- 1 cibule
- 1/8 l nálevu z hub
- 3 lžíce oleje
- lžička cukru
- 1–2 lžíce octa
- sůl
Krok 1
Uvařené oloupané brambory nakrájejte na kostičky a vložte do misky. Brambory si uvařte den předem. Vyberte odrůdu brambor vhodnou na saláty.
Krok 2
Vejce uvařená natvrdo nechte vystydnout, oloupejte je a nakrájejte na stejně velké kostičky jako brambory.
Jak uvařit vejce si můžete přečís zde: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-varena-vejce-natvrdo-tipy-triky.html
Krok 3
Do mísy přidejte i naložené houby ve sladkokyselém nálevu.
Autor v kuchařce neuvádí, jaké druhy hub přidat. Ze své vlastní zkušenosti doporučuji tvrdší druhy jako jsou ryzce, holubinky nebo mladé hříbky. S žampiony a měkkými houbami to není ono.
Krok 4
Cibuli nakrájejte na proužky a opět přidávám radu: zvolte raději červenou, salát bude barevnější s jemnější chutí.
Vše zalijte marinádou z houbového nálevu, oleje, octa, cukru a soli. Promíchejte a podávejte jako přílohu.