Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept
Jak na labužnickou pomazánku Cibulák | recept. Pro toho, kdo cibuli a česnek rád, je zde tento cibulák. Aneb labužnická pochoutka z poctivého množství cibule a česneku, které dozlatova osmažené a chuťově podpořené výraznými delikatesami vytvoří spolu s vařenými bramborami k zahuštění naprosto fantastickou pomazánku, jejíž výjimečnost si jako správný labužník nejlépe vychutnáte s klasickou, na oleji osmaženou topinkou.
Co je potřeba
- ½ kg cibule (nejlépe mix kuchyňské a červené)
- 1 menší červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžičky sladké či uzené papriky
- 2 velké předem uvařené brambory
- 1 lžíce nadrobno nasekaných kapar
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce worcesteru
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Cibuli oloupejte, nakrájejte na kousky a na oleji ji nechejte zesklovatět.
Na osmažení neváhejte použít sádlo. Pomazánka s ním je výtečná.
Krok 2
Přidejte k ní nasekaný česnek, sladkou či uzenou papriku, rajčatový protlak a sůl. Promíchejte a další 3 minuty restujte. Následně nechejte vychladnout.
Krok 3
Zchladlý základ spolu s oloupanými a nastrouhanými bramborami rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
Krok 4
Směs nyní promíchejte s nadrobno nakrájenou červenou cibuli a nasekanými kapary.
Krok 5
Nakonec ochuťte kečupem, hořčicí i worcesterem a dle chuti solí a pepřem. Takto nechejte alespoň hodinu v chladu uležet a pak podávejte nejlépe na osmažené topince potřené česnekem nebo na rozpečeném toastu.
- Pikantnost umocní pálivá paprika použitá místo sladké či ostrý kečup použitý místo sladkého.