Jak udělat houbovou pomazánku z lišek | recept z lesních hub
Jak udělat houbovou pomazánku z lišek | recept z lesních hub. Z vycházky do lesa si můžete přinést i bonus – košík hub. Houby jsou v kuchyni vítaným zpestřením, dají se zpracovat mnoha způsoby. Náš dnešní tip na houbový pokrm je snadná pomazánka. Na ni jsou výborné lišky, které mají výraznou chuť a vůni, ale chybu neuděláte, ani když pomazánku připravíte z jiných, tvrdších druhů. Pomazánku si připravte z libovolného poměru potřebných ingrediencí tak, aby vyhovovala vaší chuti.
Co je potřeba
- lišky
- kmín
- sůl
- máslo
- šunka
- petrželová nať
- stroužek česneku
Krok 1
Lišky očistěte, pokrájejte na menší kousky a vložte do pánve s máslem a osmahnutým česnekem, posypte drceným kmínem, zakryjte poklicí a duste. Z hub se uvolní voda, kterou nechte všechnu odpařit (sejměte poklici). Houby byste měli dusit (alespoň 20 minut) doměkka. Vychladlé rozsekejte na malé kousky.
Krok 2
Změklé máslo, šunku, sůl rozmixujte. Stačí nahrubo, nemusíte šlehat do hladkého krému.
Krok 3
Obě směsi, houbovou i šunku s máslem, spojte dohromady. Podávejte s pečivem a ozdobte zelenou petrželovou natí (můžete ji vmíchat do pomazánky).