Jak na rychlý salát z červené řepy a salátové okurky | recept
Jak na rychlý salát z červené řepy a salátové okurky | recept. Tento neskutečně jednoduchý a během chvilky připravený šťavnatý salát z předvařené červené řepy a svěže zelené křupavé okurky, je nejen barevně pestrý, ale doplněný říznou jarní cibulkou, opraženými kešu oříšky a jemnou olejovou zálivkou. Salát je i dokonalou přehlídkou chutí.
Co je potřeba
- 2 větší předvařené řepy (zakoupené, vakuově balené)
- 1 salátová okurka
- 2 jarní cibulky
- hrst kešu oříšků
Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Krok 1
Bulvy předvařené řepy rozkrojte na poloviny a nakrájejte na tenké plátky.
Salát lze připravit i z pečené řepy, jejíž chuť je mnohem intenzivnější.
Krok 2
V míse plátky řepy promíchejte s okurkou nakrájenou stejně jako řepa a nadrobno nasekanou cibulkou.
Krok 3
Nahrubo nasekané kešu oříšky orestujte na suché pánvi, aby se krásně rozvoněly a lehce zezlátly.
Krok 4
Poté je přisypte k promíchané zelenině.
Krok 5
V misce pak prošlehejte olej s octem a ochuťte solí a pepřem.
Krok 6
Zálivku vlijte do salátu, promíchejte a nechejte chvilku odležet, prolnout chutě.
- Takto připravený salát můžete ještě chuťově povýšit, pokud jej před servírováním ozdobíte jakýmkoliv aromatickým, nejlépe plísňovým či čerstvým sýrem. Báječná je například delikátní gorgonzola, čerstvý kozí sýr či feta.