pomazanky-recepty.cz

Jak na bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem | recept. Vkusné, elegantní a nápadité – právě takové je snoubení jemného másla s čerstvými bylinkami, které svou nesmírnou vůní a výraznou chutí, navíc podpořenou intenzivním aromatickým sýrem, promění máslo v prvotřídní delikatesu.

Co je potřeba

 

  • 200 g másla
  • 15 g medvědího česneku
  • 2 lžíce pažitky
  • 1 lžíce kopru
  • 20 g parmazánu (lze i Grana Padano)
  • sůl a pepř dle vlastní chuti

 

Krok 1

Máslo nakrájejte na menší kusy a v pokojové teplotě jej nechejte povolit.

Krok 2

Mezitím omyjte a osušte veškeré čerstvé bylinky, které poté nasekejte najemno.

Krok 3

Povolené máslo vymíchejte dohladka, a to buď intenzivně vařečkou nebo ručními metlami, a promíchejte s nasekanými bylinkami.

Krok 4

Na závěr dochuťte najemno nastrouhaným parmazánem a dle chuti přidejte sůl s pepřem.

Před podáváním nechejte máslo alespoň pár hodin odpočinout v lednici, aby bylinky máslem dokonale prostoupily a poté s ním ozdobte například plátek grilovaného či pečeného masa. Stačí jen kávovou lžičkou vytvořit malý noček, položit jej na plátek masa a gurmánský zážitek máte zajištěný. Ovšem věřte, že takto připravené bylinkové máslo udělá i z krajíce čerstvého chleba neuvěřitelnou lahůdku.

  • Bylinkové máslo si můžete dopřát nejen v době, kdy jsou zahrady plné krásně zelených, čerstvých bylinek, ale třeba i v zimě. Dle receptu připravené máslo stačí zabalit do potravinářské folie, například v podobě válečku a uložit jej do mrazáku.

Zdroj: https://www.pomazanky-recepty.cz/jak-na-bylinkove-maslo-s-medvedim-cesnekem-parmazanem-recept.html