Jak udělat salát z bílé ředkve, kuřecího masa a vajec | recept
Jak udělat salát z bílé ředkve, kuřecího masa a vajec | recept. Hodně neobvyklý a zajímavý salát nebo pomazánka z japonské bílé ředkve má i přes zdánlivý nesoulad jednotlivých ingrediencí harmonickou vyváženou chuť. Recept je jednoduchý a rychlý, salát (pomazánka) se hodí k bílému pečivu a je velmi sytý.
Co je potřeba
- maso z kuřecích prsou
- 10 ks křepelčích vajec
- 1 středně velká bílá ředkev
- 3 lžíce hrášku
- 1 lžíce majonézy
- sůl
- jarní cibulka
Krok 1
Do salátu můžete využít zbytky vařeného, dušeného i pečeného kuřecího masa. Odstraňte kůži a maso nakrájejte na úhledné kousky. Křepelčí (slepičí) vejce uvařte natvrdo.
Krok 2
Bílou ředkev (daikin) nastrouhejte na jemné hranolky a promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, sterilovaným hráškem a masem. Podle chuti osolte a přidejte lžíci majonézy. Jarní cibulku nasekejte i s natí a do salátu ji přidejte v množství podle svého uvážení. Já dávám celý svazek, většinou červené, aby salát byl barevnější. Sterilovaný hrášek můžete nahradit zmrazeným, dvě minuty povařeným ve vodě se solí a cukrem.
Krok 3
Salát promíchejte a nakonec zlehka vmíchejte na poloviny překrojená křepelčí vejce. Několik jich nechte stranou na dozdobení. Salát podávejte s pečivem. Lze jím namazat i plátky chlebíčkové veky a dozdobit podle fantazie.