Jak namíchat ředkvičkové saláty | recepty
Jak namíchat ředkvičkové saláty | recepty. Saláty z ředkviček nejsou u nás zrovna obvyklé, ředkvičky si běžně dáváme na chléb s máslem nebo si na nich pochutnáme jen tak, bez ničeho. Proč jednou nevyzkoušet i něco jiného? Nechte se inspirovat naším článkem a zkuste si připravit třeba nějaký salát. Mnoho dalších receptů s ředkvičkami naleznete na stránkách JakTak.
Co je potřeba
viz jednotlivé kroky
Krok 1
Ředkvičkový salát s hlávkovým zelím
- 1 svazek ředkviček
- 1 hrnek (250 ml) jemně krouhaného hlávkového zelí
- 100 g majonézy
- 3 lžíce zakysané smetany
- špetka cukru
- pepř, sůl, ocet nebo citronová šťáva
- petrželová nať
ředkvičky nakrájené na plátky a nakrouhané zelí prosolíme a necháme chvilku odpočinout. Ostatní ingredience promícháme a nalijeme na zeleninu.
Krok 2
Salát z ředkviček a bílé ředkve
- svazek ředkviček
- 1 menší ředkev
- 1 malá cibule
- 150 g bílého jogurtu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- lžička medu
- sůl, pepř
Ředkev nastrouhejte nahrubo, ředkvičky na plátky a cibuli na velmi drobné kostičky. Ostatní suroviny promíchejte dohromady a vzniklou zálivku vmíchejte do zeleniny.
Krok 3
Ředkvičkový s vejci a bramborem
- svazek ředkviček
- 4 velké brambory
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 2 lžíce oleje
- pepř, sůl
- čerstvý nasekaný kopr
Studené uvařené brambory a vejce protlačte přes kráječ, ředkvičky nastrouhejte nebo nakrájejte na plátky, okořeňte, přidejte olej a nasekaný kopr. Promíchejte, nechte chvilku proležet. Olej můžete nahradit několika lžícemi majolky.