Jak připravit osvěžující ovocný salát s Becherovkou | recept
Jak připravit osvěžující ovocný salát s Becherovkou | recept. Pestrobarevné kousky čerstvého ovoce jsou ve spojení s delikátní zálivkou opravdu luxusním osvěžením, které rozproudí nejen krev žilách, ale i každou zábavu.
Co je potřeba
- 1 zelené jablko
- 1 kiwi
- 1 pomeranč
- 1 banán
- 1 hrst hroznového vína (jakékoliv barvy)
Na zálivku:
- 0,5 dl Becherovky
- 1–2 lžíce medu
Krok 1
Přípravu salátu začněte očištěním veškerého ovoce a poté jeho nakrájením na kousky o velikosti sousta. Jablko krájejte i se slupkou, pomeranč a kiwi oloupejte. Kuličky hroznového vína jen rozpulte a banán nakrájejte na půl kolečka.
Krok 2
Na zálivku v misce prošlehejte Becherovku s medem, jehož množství zvolte dle své chuti a kyselosti ovoce. V případě méně zralého kiwi či kyselejšího pomeranče přidejte do zálivky medu více. A naopak, pokud je veškeré ovoce krásně zralé a sladké, můžete zálivku osvěžit 1–2 lžícemi citronové šťávy.
Krok 3
Nakrájené ovoce vsypte do mísy a promíchejte jej se zálivkou.
Připravený salát dejte na několik hodin do lednice odležet, čímž ovoce patřičně nasákne chuť jedinečné zálivky a současně se řádně vychladí.
Příjemný nádech a jistou netypičnost salátu dodáte, pokud místo medu do zálivky přidáte javorový sirup.