Jak na domácího vanilkového pribináčka | recept
Jak na domácího vanilkového pribináčka | recept. Prošlehat, ochutit a domácího pribináčka si tím připravit? Jakmile toto jednou s tvarohem a smetanou vyzkoušíte, pribináčka v obchodě již nikdy nekoupíte.
Co je potřeba
- 1 měkký tvaroh ve staniolu
- 1 smetana ke šlehání (250 ml)
- 2–4 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Krok 1
V misce vhodné ke šlehání promíchejte tvaroh se smetanou.
Krok 2
Tvarohový základ oslaďte moučkovým i vanilkovým cukrem a provoňte vanilkovým extraktem. Moučkového cukru přidejte dle své chuti. Pokud máte raději sladší tvarohové dezerty, pak přidejte jeho plné množství.
Krok 3
Oslazenou tvarohovou směs prošlehejte elektrickými metlami na nejvyšší rychlost do zhoustnutí. Pribináček tím získá krémovou konzistenci i lehkou a velice příjemnou nadýchanost.
Pribináčka rozdělte do misek a dle chuti ozdobte oříšky, nasekanou čokoládou, čerstvým ovocem nebo ovocem sušeným či kompotovaným. Ze všeho nejlépe však uděláte, když si pribináčka vychutnáte pouze s bílým rohlíkem.
- Pro kakaovou variantu vynechejte vanilkový extrakt a do již vyšlehaného krémového základu přidejte 1–2 lžíce tmavého kakaa. Tmavého pribináčka pak báječně doplní kompotované brusinky.