Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept
Jak udělat jarní salát z vajec, ředkviček a brambor | snadný recept. Salát z ředkviček a vajec se dá využít i jako pomazánka na chlebíčky. Stačí brambory nastrouhat na nudličky místo krájení na kousky. Chlebíčky pak dozdobte pažitkou, dalšími plátky vajec a ředkviček, nebo jinou zeleninou podle vlastní chuti. Pokud máte ředkvičky z vlastní sklizně, využijte i jejich listy, obsahují hořčičné silice a skvěle chutnají. V lidovém léčitelství jsou ceněny pro příznivé účinky na zažívání.
Co je potřeba
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 6 malých vařených brambor
- svazek ředkviček
- čerstvá pažitka
- 50 g majolky
- sůl
- mletý pepř
Krok 1
Nejprve uvařte brambory a nechte je dokonale vychladnout. Klidně je můžete uvařit den předem, nebo zpracovat zbytek vařených brambor z předešlého dne. Vejce uvařte natvrdo a nechte také dobře vychladnout.
Krok 2
Brambory a vejce protlačte přes kráječ. Dejte si jedno vejce stranou na ozdobu hotového salátu. Ředvičky nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Větší ředkvičky nejprve rozdělte na polovinu a teprve pak plátkujte. Pažitku nasekejte najemno. Ochuťte solí a pepřem, přidejte majonézu a vše promíchejte dohromady.
Krok 3
Místo pažitky můžete do salátu nakrájet několik jarních cibulek i s natí. Pro zdravější variantu salátu majonézu nahraďte bílým jogurtem.
Salát na talíři ozdobte plátky vařených vajec, pažitkou a podávejte s pečivem.