Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku | recept
Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku | recept. Jak udělat výbornou tvarůžkovou pomazánku? Stačí pár ingrediencí a máte skoro hotovo. A tou hlavní jsou olomoucké tvarůžky. První písemná zmínka o olomouckých tvarůžcích pochází již z 15. století. Označení olomoucké vzniklo díky trhům v Olomouci, kde se tvarůžky prodávaly. Tvarůžky jsou zrajícím sýrem, který se vyrábí z odstředěného mléka a vyznačují se nízkým obsahem tuku. Jsou tedy vhodné nejen pro dietáře, ale hlavně pro gurmány!
Co je potřeba
- 1 balení olomouckých tvarůžků
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce změklého másla
- 2 lžíce majolky
- sůl, pepř, červená paprika, pálivá paprika....dle chuti
Krok 1
Do menší misky si nakrájíme nadrobno olomoucké tvarůžky.
Krok 2
Nakrájíme nadrobno cibuli a prolisujeme česnek.
Krok 3
Všechny ingredience přidáme k tvarůžkům a pečlivě promícháme. Stačí vidličkou.
Krok 4
Když se vše pěkně propojí a promíchá, dáme pomazánku do sklenice, kterou necháme alespoň tři dny odležet v chladu.
Krok 5
K pomazánce nakrájíme čerstvý chléb a otevřeme lahvičku piva. Dobrou chuť a kulinářský zážitek všem! Ráda bych napsala, že pomazánka v lednici vydrží i týden, ale tak dlouho nikdy nevydrží. Sníte jí hned na první posezení.