Jak připravit pikantní sýrovou pomazánku s kapií | recept
Jak připravit pikantní sýrovou pomazánku s kapií | recept. Řádně vyzrálý a chuťově intenzivní tučný sýr, jako základ pomazánky, je již sám o sobě dokonalý. A když je navíc doplněný smetanově krémovým sýrem s majonézou, k tomu ochucený pikantním kořením a zpestřený vhodnou zeleninou, jedná se doslova o jedinečnou pomazánkovou delikatesu.
Co je potřeba
- 100 g vyzrálého čedaru
- 100 g smetanového čerstvého sýru (Lučina, Philadelphia či žervé)
- 50 g majonézy
- špetka či dvě kajenského pepře
- 1 lžička uzené červené papriky
- 60 g kapií naložených ve sladkokyselém nálevu
- sůl dle chuti
Krok 1
Do mísy najemno nastrouhejte vyzrálý čedar. Pro výraznější barvu pomazánky můžete použít čedar zbarvený dočervena.
Krok 2
Nastrouhaný sýr důkladně promíchejte s čerstvým sýrem, majonézou a kořením. Kajenský pepř je velice ostrý, jedná se v podstatě o mleté čili. Vzhledem k tomu ho doporučuji přidávat do pomazánky opravdu po špetkách a průběžně ochutnávat.
Krok 3
Na závěr pomazánku promíchejte s nadrobno nakrájenou a řádně okapanou kapií a dle chuti osolte.
Takto připravenou delikátní pomazánku nechejte chvíli odležet a poté podávejte s jakýmkoliv dobrým pečivem. Nejlépe si ji vychutnáte na klasických jednohubkách, které ozdobíte kouskem kapie či jakoukoliv zelenou natí.
Pomazánka je skvělá i s pečenými červenými paprikami či naloženými pečenými paprikami, které podtrhnout její uzenou chuť.