Jak udělat škvarkovou pomazánku s tvarůžky | recept
Jak udělat škvarkovou pomazánku s tvarůžky | recept. Jedinečná pomazánka, ve které je jedna česká specialita vedle druhé. Dokřupava vysmažené škvarky doplněné výrazně aromatickým sýrem a kyselou okurkou jsou ve spojení s majonézou a vajíčkem naprosto úžasnou delikatesou, které prostě neodoláte.
Co je potřeba
- 100 g mletých škvarků
- 50 – 100 g tvarůžků (množství dle chuti)
- 1 menší cibule
- 1 natvrdo uvařené vajíčko
- 2 nakládané okurky
- 1 lžíce plnotučné hořčice (může být i dijonská či hrubozrnná)
- 2 lžíce majonézy
- čerstvě mletý pepř
- sůl dle chuti a slanosti tvarůžků
dobře vychlazené pivo je k podávání přímo nezbytné
Krok 1
Do mísy k mletým škvarkům přidejte najemno nastrouhané tvarůžky, rovněž najemno nastrouhanou kyselou okurku s vajíčkem a nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2
Vše důkladně promíchejte s hořčicí, majonézou, solí a pepřem a nechejte chvilku vychladit, odležet.
Krok 3
Proleželou pomazánku pak podávejte s čerstvým pečivem, nejlépe klasickým chlebem, a ozdobte kyselou okurkou, cibulí či zelenou cibulkou. Výtečné jsou i kozí rohy.
A nyní, uznejte sami, že skleničkou piva k této dobrotě rozhodně nepohrdnete.
Pro chuťově ještě dokonalejší a výraznější variantu, přidejte do pomazánky místo majonézy sádlo a stroužek česneku.