Jak připravit tuňákovou pomazánku s hrubozrnnou hořčicí | recept
Jak připravit tuňákovou pomazánku s hrubozrnnou hořčicí | recept. Ať plnotučná či dijonská, ale do tuňákové pomazánky nezbytná - hořčice dodá pomazánce na výraznosti. A tak se stane i s méně ostrou, ale velice intenzivní hořčicí hrubozrnnou, která je obohacená o celá hořčičná semínka. Její příjemně křupavá konzistence pomazánku báječně oživí a zpestří.
Co je potřeba
- 250 ml tvarohu ve vaničce (tučný či polotučný)
- 2-3 lžíce majonézy
- 1 konzerva tuňáka – dle vaší chuti, lze v oleji i ve vlastní šťávě
- 1 malá cibule
- 2 kyselé okurky
- 1 - 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl a pepř na dochucení
Krok 1
V misce spolu promíchejte tvaroh s majonézou.
Krok 2
Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, okapaného a rozdrobeného tuňáka a nadrobno nasekanou kyselou okurku.
Krok 3
Po řádném promíchání dochuťte hořčicí, solí a pepřem. Po chvilce odležení a vychlazení podávejte v podstatě s čímkoliv. Pomazánka je výborná jak s čerstvým pečivem, tak s nasucho opečeným. Na závěr doporučuji ozdobit další okurkou či cibulkou.
Pro odlehčenou verzi pomazánky přidejte místo tučného či polotučného tvarohu, tvaroh odtučněný, místo majonézy dochuťte zakysanou smetanou a přidejte tuňáka ve vlastní šťávě.