Jak připravit pomazánky ze sýru cottage | recepty
Jak připravit pomazánky ze sýra cottage | recepty. Cottage je čerstvý sýr jemné chuti. Má hrudkovitou konzistenci a nasládlou chuť. Obsahuje vysoké množství lehce stravitelných bílkovin a vápníku (109 kcal, 12 g bílkovin, 5 g tuku a 3 g sacharidů ). Je velmi dietní a zaženeme s ním lehce hlad. Proto je ideální na pomazánku nebo do salátu, když si chcete dát něco lehkého.
Co je potřeba
Rozpis surovin je uvedený v jednotlivých bodech.
Krok 1
Pomazánka s ředkvičkami
Smícháme 1 kelímek cottage, 1 svazek jemně nastrouhaných ředkviček, 50 g nastrouhané nivy a pepř podle chuti. Podávejte s pečivem.
Krok 2
Pomazánka s ředkvičkami a pažitkou
Smícháme 100 g najemno nastrouhaných ředkviček, 120 g cottage, 4 g čerstvé drobně pokrájené pažitky, 150 g řeckého jogurtu (3,5% tuku) a špetku soli. Mažeme na tmavé pečivo.
Krok 3
Sýrová pomazánka
Promíchejte společně1 kelímek cottage, 1/2 malé, na kostičky nakrájené cibule, 20 g změklého másla, 60 g nastrouhaného sýru, 50 g majonézy, 1 lžičku plnotučné nebo dijonské hořčice. Podle chuti můžete přidat bylinky. Podávejte s celozrnným pečivem.
Krok 4
Pomazánka s tuňákem
Smícháme 1 cottage s konzervou tuňáka, 1/2 najemno nakrájené cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, osolíme a opepříme podle chuti. Mažeme na tmavý chléb.
Po otevření kelímku je třeba slít vysráženou tekutinu.