Jak připravit pomazánku z hermelínu | recepty
Jak připravit pomazánku z hermelínu | recepty. Hermelín patří v oblibě v české kuchyni na jedno z prvních míst. Má spoustu možností využití. Na předkrmy, gril, dodá chuť různým omáčkám, na naložení a samozřejmě je vhodný i do pomazánek. Jeho konzumace by se ale neměla přehánět. Má totiž vyšší obsah tuku (minimálně 45% ), ve 100g má také 46 mg cholesterolu a 1130 kJ . Naštěstí se vyrábí sedlčanský Hermelín Figura s jogurtovou kulturou a pouhými 20 g tuku.
Co je potřeba
Rozpis surovin je uvedený v jednotlivých bodech.
Krok 1
Pomazánka se salámem
1 hermelín, 150 g gothajského salámu, 1 natvrdo uvařené vejce, 1 majonéza, 1 cibulka, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl
Hermelín, salám a vejce nakrájíme nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami.
Krok 2
Pomazánka s bylinkami
100 g másla, 1 hermelín, 1 menší cibule, 30 g taveného sýra, ½ lžičky máty, ½ lžičky bazalky, ½ lžičky citronové šťávy, sůl, pepř
Sýr smícháme s hermelínem, přidáme citronovou šťávu, nasekané bylinky a cibulku. Nakonec vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
Krok 3
Pomazánka s paprikou
1 hermelín, 1 cibule, 1 natvrdo uvařené vejce, 1 majonéza, 1 lžička sladké papriky, ¾ lžičky pálivé papriky, plnotučná hořčice podle chuti
Hermelín, cibuli a vejce nakrájíme nadrobno, promícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet v chladničce.
Krok 4
Pomazánka s tvarohem
250 g měkkého tvarohu, 2 hermelíny, 2 cibule, kmín, mletá paprika, sůl, pepř
Nadrobno nakrájené hermelíny a cibuli smícháme s měkkým tvarohem. Ochutíme a necháme odležet.